The Bright Residence

Builder: Dayne Lawrie Constructions

Location: Peregian Beach, QLD

Photographer: Lucas Muro

Product Used: 38 x 16mm Self Mating Battens with 25mm gap.

Colour: Black Butt & Monument Grey

Complementary Connection.

Located only metres from Peregian Beach is the ultimate 4 bedroom beachside residence. Reinforcing the contemporary feel of the space is the custom folded gutters, timber facades and aluminium screening.

A focal point upon entry encompasses a sunken pool lounge with timber bench seating that backs onto the pool. Engineered timber oak floors, a skylight within the kitchen that opens up to a raking plasterboard shaft and a butlers pantry are only a few of the notable features.

Responding to the elements and complementing the landscape is the Blackbutt aluminium entry gate and screen. Consistent lines of vertical battens provide the necessary privacy and define the entrance while promoting a visual connection to the built form.

Reinforcing the contemporary feel of the space is the custom folded gutters, timber facades and aluminium screening.

Responding to the elements and complementing the landscape is the Blackbutt aluminium entry gate and screen.

Windows surrounding the pool offer views from every room and encourage light to flood the main areas.

The interior of the house skillfully reflects the natural coastal surrounds, creating a warm and textural mood.

A focal point upon entry encompasses a sunken pool lounge with timber bench seating that backs onto the pool.

Consistent lines of vertical battens provide the necessary privacy and define the entrance while promoting a visual connection to the built form.

Similar Stories

Garage Doors

Knotwood Garage Doors Be the envy of your neighbours by giving your garage door some street appeal. Knotwood offers a

  • Our 2 storeys house

Our Two Storeys Home

Our Two Storeys Home Architect: Jayson Pate Design Builder: zero9 residential Location: Burleigh Heads Gold Coast Photographer: @kristianvanderbeek Product Used: Colour: White Ash

  • The stratum house blog image

The Stratum House

The Stratum House Architect: Joe Adsett Installer: Allwood Contractors Location: Sanctuary Cove, Gold Coast Photographer: Scott Burrows Product Used: 50 x 50mm Battens

Request A Sample

Curious about what wood grain aluminium looks and feels like? Let us send you a sample.

Need help with a colour? We can help you there too.